PH 4/3 Takpendel

Louis Poulsen
Produkten har utgått.
Fri frakt över 499 kr
Öppet köp i 90 dagar

Betala efter leverans.

  • Ljusdesign i över 40 år
  • Brett designsortiment
  • Personlig service

Poul Henningsen formgav treskärmssystemet redan 1925–1926, då han i samarbete med Louis Poulsen ritade de första lamporna till en utställning i Paris.

Samarbetet med Louis Poulsen pågick ända fram till Poul Henningsens död 1967. Under hela sitt liv strävade PH efter att skapa det bländfria ljuset, att rikta ljuset dit där det behövdes och att skapa mjuka skuggor med glödlampan som ljuskälla. PH 4/3 Metallpendel lanserades 1966.

Den är formgiven enligt samma princip som det övriga treskärmssystemet och bygger på en logaritmisk spiral där ljuskällans brännpunkt är placerad i spiralens centrum.Denna lampa är en förenklad modell av den lampa som PH ritade 1929. Lampan gav honom den högsta utmärkelsen på världsutställningen i Barcelona det året.

Metallpendlar framställdes i många olika versioner och färger, och insidan av skärmarna lackerades vit för att ge ett dämpat ljus. För att uppnå ett varmare ljus producerade man en säsong också metallpendlar med guldbeläggning på insidan. Genom årens lopp har metallpendlarna framställts i många olika storlekar och färger.

Specifikationer
Artikelnummer5741087549
Längd (cm)40
Bredd (cm)40
Höjd (cm)20
Diameter (cm)40
Ljuskälla ingårNej
Sladdlängd (cm)300
SockelE27
Fler färgerNej
Fler storlekarNej
MaterialAluminium
Bredd (cm)40
Rek. ljuskälla1x60W Klar E27
Inklusive sladdVit textil
DesignerPoul Henningsen
Skriv din egen recension
Skriv din recension