Panthella Golvlampa

Louis Poulsen
Produkten har utgått.
Fri frakt över 499 kr
Öppet köp i 90 dagar

Betala efter leverans.

  • Ljusdesign i över 40 år
  • Brett designsortiment
  • Personlig service

Panthella Golvlampa är en klassisk golvlampa från Louis Poulsen, formgiven av Verner Panton.

Armaturen ger en mjuk och behaglig belysning med effektiv ljusfördelning. Den opaliserande akrylskärmen ger en diffus, behaglig ljusatmosfär tack vare den genomskinliga skärmen, den nedåtriktade reflektionen från den inre skärmen och reflektionen från det trumpetformade stativet.

 

Formgivaren och arkitekten Verner Panton (1926–1998) skapade Panthella tillsammans med Louis Poulsen 1971. Pantons figurativa och lekfulla design återspeglar hans storslagna personlighet. Utan att kompromissa med kvalitet eller funktionalitet fortsatte den världsberömde dansken att utveckla nya material till de färgstarka och fascinerande rum som han skapade med sina fantasieggande mönster. Panthella utmärker sig som en av Pantons mest betydelsefulla designikoner med sin organiska form som speglar det mjukaste tänkbara ljus. Panton ville skapa en lampa där både foten och skärmen fungerade som reflektor, kombinerat med de organiska former som den danske formgivaren är känd för. Panthella är med sitt bländfria ljus ett vackert exempel på Verner Pantons fantastiska känsla för att skapa stämningsfull belysning.

 

År 2020 introducerade Louis Poulsen en ny version av Panthella Golv i dess ursprungliga design med några mindre ändringar för att göra den till en funktionell och modern lampa som uppfyller dagens standard för bra ljuskomfort. Panthella Golv levereras med en ny avskärmningsskärm för att undvika eventuella synliga skuggor på den opaliserande skärmen. Stativet har justerats för att hålla trumpeten och metalldelarna raka och vita över tid. Den uppdaterade utgåvan garanterar dessutom alltid en hög nivå av komfort med ett mjukt, diffust ljus.

Specifikationer
Artikelnummer5744163350
Längd (cm)50
Bredd (cm)50
Höjd (cm)1305
Diameter (cm)50
Ljuskälla ingårNej
Sladdlängd (cm)250
SockelE27
Fler färgerNej
Fler storlekarNej
MaterialPlast
Rek. ljuskälla1x70W E27
MaterialAkryl / stål
Inklusive sladdVit plast med stickpropp
DesignerVerner Panton
Skriv din egen recension
Skriv din recension