Trender belysning våren 2020

Trender belysning våren 2020 - Greatlight

Tuesday, 28 January, 2020
- By Jessica Hultén

Kulörerna


Nu smyger sig de lite blekare pastellerna på, vi släpper lite på det sotiga för det blekare, piggare och ljusare. Gult och blått känns som årets kulörer. De rostiga tonerna får kliva undan lite för 2020 kommer i pastellernas tecken!

 

Naturligheten


Vi står kvar vid mjuka former, mjuka linjer och naturmaterial. Den ljusa linnesoffan smyger sig in efter sammeten. Det råa träet adderar mjukhet till övriga färger och kompletterar mot våra trägolv. Gärna ett återvunnet träbord mot designade stolar. Belysningen blir större och får en mer central roll i våra hem. Vi ramar in våra sittgrupper och jobbar med en ljussättning som får ta mer plats. Ljust trä, läder mot metall i inredningen ger en fin mix. Man kan blanda 60 talsmöbler och en artdeco lampa för karaktär.

Lekfullheten


Vi vågar blanda materiel former och stilar mer, vi vill visa vår personlighet genom vår inredning. Mer kulörer på väggarna och gärna svarta armaturer med opalglas eller klarglas gör det industriella lite stramare och mer lekfullt mot pastellerna. De runda formerna fortsätter locka oss. Blickfång stilleben på ett sideboard, en lampa som sticker ut. En stor grön udda växt. Våga sticka ut. 70 och 80 tals vibe på mönster och detaljer.

 

Vintage


Vi fortsätter sträva mot återbruk och hållbarhet. Auktioner ebay och loppmarknader är där fynden görs. Addera en favoritdetalj som blickfång , en udda tavla vid matbordet som conversationpiece. Man köper gärna det ingen annan har. Blandar friskt,lekfullt. Textilier som mattor och kuddar får gärna ha grafiska vågformade mönster eller klassiska blommor.