Inspiration till barnrummet

Inspiration till barnrummet - Greatlight

Tuesday, 29 September, 2020
- Therese Lundqvist

Barnrummet - Lekfullt och mysigt

Vi frågade Therese Lundqvist som har instagramkontot @interiorbytherese om hur hon har tänkt när hon inrett sina barns gemensamma rum.
Njut och inspireras här nedan!


Therese, hur gör jag barnrummet till en mer inbjudande miljö för barnen att vistas i en hel dag? Hur har du tänkt hemma hos er?

Här hemma har barnen fått vara med och påverka hur vissa saker i rummet ska se ut. Det är viktigt att de får känna att de trivs och att det är deras rum. Jag försöker få fram deras unika personligheter och intressen genom att använda färger och roliga inredningsdetaljer. Meningen är att rummet ska vara anpassat för barnen och att det de tycker om att leka med finns tillgängligt.

Hur gör du med leksaksförvaringen?

Jag har valt att barnens leksaker ska ha en tydlig och väl tillgänglig plats att förvaras på. Det gör att deras fantasi får löpa fritt och att själva städningen efteråt blir både förenklad och rolig.

Ett tips från mig är att testa röra sig runt i rummet på barnets höjd och sedan anpassa hyllplan och skåp utefter det. Jag placerar möbler så att det blir så mycket fri golvyta som möjligt, då mina barn fortfarande leker väldigt mycket på golvet.

Har du olika lampor inne i barnens rum?

Jag vill ha många typer av belysning inne i barnrummet. Först och främst en taklampa som ger ett bra ljus för leken på golvet. Men även bra belysning vid skrivbord och säng. Sen vill jag självklart ha ett par olika ljuskällor som ger lite mysbelysning.

Vad tycker du när det kommer till färger i barnrummet?

Då mina barn både leker och sover i sina rum och inte har något separat lekrum, vill jag ha lugna färger i rummet på väggar och gärna att de går över i möbler och textilier. När alla färgstarka leksaker är undanplockade vill jag att det ska bli en lugn känsla i rummet. Även här har barnen fått vara delaktiga.


Vilka tips har du för att skapa ro i barnrummet?


”Jag gillar stängd förvaring och tycker det är superviktigt att kunna göra det för att få till en rofylld känsla i rummet. På så sätt får man undan alla leksaker som kan ge ett stökigt intryck.
Har man en öppen förvaring är olika korgar och lådor toppen att förvara leksaker i. Då kan man ändå få mer ro i rummet.

Det är härligt att ha någon mysbelysning att tända på kvällar och under mörka dagar. Och som jag tidigare nämnt bidrar även färger till en rofylld känsla. Att det är enhetligt och en tydlig tråd i rummet är viktigt för mig.

Om du fick välja ut dina topp 3 absolut viktigaste detaljer i barnrummet – vilka skulle du välja?

Snygg förvaring, rofyllda färger och mysbelysning.

Vilka miljömedvetna trender ser du ta plats även i barnens ytor? Finns det några leksaker som fungerar som inredning eller tvärtom?

Oj, det var en svår fråga. Jag har inte så stor koll och är inte så trendkänslig, utan inreder efter vad som känns rätt och passar oss här hemma men en sak jag tycker är viktigt är att använda återbruk och DIY’s. Det är mycket gamla Ikeamöbler som kan få en ny skepnad istället för att bara slängas och att man köper nytt. Jag tycker att träleksaker också är väldigt fina som inredningsdetaljer, de tål dessutom väldigt mycket.

Shoppa stilen!
  1. Bordlampa Buddy
    Belid Bordlampa Buddy
    • Fler färger
    Från 1 595 kr Ordinarie pris 1 999 kr