Stilinspo - Retro stil

Stilinspo - Retro stil - Greatlight

Wednesday, 14 April, 2021
- by greatlight

I Greatlights stilserie bjuder vi dig på härlig inspiration i form av belysning för olika inredningsstilar – oavsett om det bor en bohemisk själ i ditt hem, en grafisk och minimalistisk hjärna eller ett industriellt hjärta – vi har inspirationen för er alla!Retro stil

Visst bor det en mer eller mindre förkärlek för retrodesign i många av oss – kanske har den en nostalgisk klang utifrån minnen från våra äldre släkten eller så rimmar den helt enkelt perfekt med hela din livsstil! Härligt tycker vi.
Retron härstammar från 50 och 60- talet, efterkrigstiden, och är sprungen ur en motreaktion mot den tidens rådande inredning som dominerades av enkla och tunga möbler. Retro stilen, som innehåller mer runda, bulliga och lätta former i klatschiga färger och mönster, blev en motreaktion som var mycket välkommen i våra inredningar och hem! För att inreda ditt hem med belysning i sann retro-anda väljer du med fördel en härlig färg för att lyfta inredningen såväl belysning med runda och följsamma former för att mjuka upp. Här kommer några tips för dig som vill dyka ner i denna svunna tid – med en detalj eller genom hela inredningen!
Retrolampor!
 1. Silo Pendelarmatur
  ZERO Silo Pendelarmatur
  • Fler färger
  Från 1 920 kr
 2. Lumiere Large Black Chrome On/Off
  Foscarini Lumiere Large Black Chrome On/Off
  • Fler färger
  Från 5 625 kr
 3. LESBO Bordslampa
  Artemide LESBO Bordslampa
  11 664 kr
 4. ECLISSE Bordslampa
  Artemide ECLISSE Bordslampa
  • Fler färger
  Från 1 713 kr
 5. NESSO Bordslampa
  Artemide NESSO Bordslampa
  • Fler färger
  Från 3 158 kr
 6. Cymbal, Bordslampa 32 cm
  Bsweden Cymbal, Bordslampa 32 cm
  • Fler färger
  Från 6 750 kr