Stilinspo - Maximalistisk stil

Stilinspo - Maximalistisk stil - Greatlight

Thursday, 11 February, 2021
- by greatlight

I Greatlights stilserie bjuder vi dig på härlig inspiration i form av belysning för olika inredningsstilar – oavsett om det bor en bohemisk själ i ditt hem, en grafisk och minimalistisk hjärna eller ett industriellt hjärta – vi har inspirationen för er alla!Maximalistisk stil

En maximalistisk stil handlar precis om vad namnet antyder – mer av allt! För att få fram denna härliga stil så går du all in på mönster, färg och inte minst prylar. Denna stil tillåter starka och uttrycksfulla färger och mönster och du kan med fördel både välja flera olika och mixa dessa med varandra. Ett tips om du fortsatt vill hålla en röd tråd är att hitta en färg som binder samman flera komponenter i rummet. I denna stil är det nästan krav på att visa upp dina prylar – så leta fram din gamla jordglob, blockflöjten, tavlor och loppisprylar – allt ryms i denna stil.


Belysningen i den maximalistiska stilen kommer ha en central del – den ska belysa alla dina fantastiska inredningsdetaljer och förhöja färger och mönster. Här kan du med fördel placera flera lampor tillsammans i ett kluster som en del av inredningen och komplettera med några snygga spottar som riktar ljuset mot dina största favoritdelar i rummet.


Lampor att inspireras av:
Fler maximalistiska lampor!
 1. Plane Chandelier Ljuskrona
  Tom Dixon Plane Chandelier Ljuskrona
  66 700 kr
 2. Bordslampa, Glas
  Hubsch Bordslampa, Glas
  • Fler färger
  Från 1 700 kr
 3. Modell 153, Takpendel
  LE KLINT Modell 153, Takpendel
  Reducerat pris 6 583 kr Ordinarie pris 7 745 kr
 4. Elmetto Bordslampa
  Martinelli Luce Elmetto Bordslampa
  • Fler färger
  Från 2 068 kr Ordinarie pris 2 068 kr
 5. Anoli 13 Takkrona
  Nuura Anoli 13 Takkrona
  • Fler färger
  Från 71 999 kr