Stilinspo - Eklektisk

Stilinspo - Eklektisk - Greatlight

Wednesday, 28 April, 2021
- by greatlight

I Greatlights stilserie bjuder vi dig på härlig inspiration i form av belysning för olika inredningsstilar – oavsett om det bor en bohemisk själ i ditt hem, en grafisk och minimalistisk hjärna eller ett industriellt hjärta – vi har inspirationen för er alla!Eklektisk stil

Få stilar är så avundsvärda som den eklektiska stilen – att med säker hand mixa tidsepoker, stilar, färger och mönster och ändå uppnå perfekt och harmonisk balans är något som många av oss strävar efter. Stilen härstammar från ordets bemärkelse – stilblandning – och innebär att man utan särprägling mixar möbler från flera olika tidsepoker. Exempelvis så kan du i det eklektiska hemmet ha stolar från 1800-talet tillsammans med ett bord från 1900-talets början och rostfria vitvaror i ditt kök. Inget är förbjudet i denna stil, bara du och din smak som sätter gränserna. Och vad härligt det blir - mer personligare stil får man leta efter!
När det kommer till belysning i det eklektiska hemmet så följer du riktlinjerna för denna stil och blandar stilar och epoker utifrån din egen personliga smak – kanske en takpendel med romantisk, snirklig stil passar fint ihop med moderna spottar? Ja, det är du som sätter gränserna! Här kommer några tips!
Eklektiska lampor för ditt hem!
 1. FUN 11DM EU, Mässing
  Verpan FUN 11DM EU, Mässing
  • Fler storlekar
  17 995 kr
 2. The Bouquet 5
  LE KLINT The Bouquet 5
  • Fler storlekar
  Från 7 170 kr Ordinarie pris 8 445 kr
 3. Wire, Golvlampa
  Verpan Wire, Golvlampa
  8 195 kr