Projekt Trädgård

Projekt Trädgård - Greatlight

Tuesday, 14 April, 2020
- By Pia Hedenblad

Nu är det den bästa tiden att planera nya projekt i trädgården! Ljuset är tillbaka, fåglarna kvittrar och blomsterlökar tittar upp.

Pia Hedenblad


Pia Hedenblad är en trädgårdsarkitekt och driver det egna företaget Hedenblads Trädgård & Design. Hennes passion är att skapa personliga, hållbara trädgårdar som människor trivs i och längtar hem till. Pia kommer att blogga hos oss och ge tips om trädgård, design och trädgårdsbelysning. www.hedenbladstradgard.com

Planera


Nu är det en bra tid att ta tag i de där trädgårdsprojekten som du drömt om eller som kanske inte hanns med förra året. Älskar du vårens första blommor och vill ha mer vårlökar nästa vår så är det en bra idé att planera för det redan nu. Fotografera dina rabatter nu på våren så kan du, när hösten kommer, titta på bilderna och se var du kan få plats med fler lökar och vilka färger och sorter som passar bra.

Trädgården


Våren är också en bra tid att planera för belysning i trädgården. Med vackra ljuspunkter kan du förstärka rumsligheten och skapa ljusmagi i din trädgård så att du kan njuta av den även när mörkret faller.

Hur ska jag tänka?


Ett tips är att också tänka på fina siktlinjer inifrån och ut när du planerar din belysning. Belys ett träd, en buske eller en mur? Med Spotlights kan du skapa spännande effekter och skapa vackra stilleben i din trädgård. På så sätt suddar du ut gränsen mellan ute och inne.