Inred vardagsrummet!

Inred vardagsrummet! - Greatlight

Monday, 07 September, 2020
- by greatlight

Vardagsrummet - Hemmets mittpunkt

När man har stylat flera av Stockholms finaste bostäder vet man vad man pratar om när det kommer till inredning - därför är vi glada att vi fått möjligheten att intervjua fantastiska duon bakom Nero Interior om just hemmets mittpunkt – vardagsrummet.
Här kommer första delen – njut och inspireras!


Så Henrik och Ruben - hur tycker ni att man gör vardagsrummet till hemmets mittpunkt?
”Vardagsrummet ska kännas öppet och inbjudande. Detta rum har oftast den största ytan och är en plats där gäster kan röra sig fritt och avslappnat, gärna bortkopplat från dem mer privata delarna som sovrum, garderob och kontor.
För att ytterligare skapa känsla av öppenhet och rymd så är ett tips att använda låg inredning med öppen känsla – exempelvis soffor och fåtöljer med låga arm, - och ryggstöd som inte blockerar och stänger till flödet i rummet.
För att ytterligare förhöja känslan av öppenhet och rymd bör man placera tavlor/konst relativt lågt på väggen för att förstärka och skapa en känsla av högt i tak istället för mitt på väggen som lätt kan ge rummet en känsla av instabilitet. Belysningen däremot är gärna något som får ta plats och gärna mixas med olika storlekar i rummet samt placering.

Ett tips är exempelvis att använda en hög golvlampa som kontrast till en lägre inredning eller en takarmatur som får hänga ner långt och ta plats i rummet – nästan som ett konstverk i sig! När du väljer din belysning så tänk på att dem helst ska vara lika fina tända som släckta samt att alltid använda dimmer – på all belysning. Då skapar du en jämn enhetlig och balanserad nivå av atmosfär i rummet och full ljusstyrka kan du istället använda när du städar!”.


Vad tycker ni är viktigast att tänka på när det kommer till färgsättning och val av material?
”När du färgsätter är det enklast att utgå ifrån en grundfärg som är återkommande och på så sätt binder ihop rummet – gärna en mättad färgskala som är enkel att kombinera. Det kan exempelvis vara en dämpad nyans av grön som du kan blanda upp i olika nyanser och bryta mot en neutral färg som grå eller vit. Självklart går det att blanda helt olika färger som bryter med varandra men desto svårare att skapa en enhetlig röd tråd i rummet.
Våra favoriter just nu är blå och grön! När det kommer till material i rummet så tycker vi att det är fint att blanda – dock är det bra att fundera på vilken känsla du vill skapa i rummet? Är du ute efter en industriell stil så passar det ofta bra med råa och hårda material som stål och betong medan för en nordisk naturlig stil mer passar trä, sten och glas. ”

Lampor i bilderna
 1. 9602 Golvlampa
  Gubi 9602 Golvlampa
  • Fler färger
  Reducerat pris 8 623 kr Ordinarie pris 10 145 kr
 2. PH 5
  Louis Poulsen PH 5
  • Fler storlekar
  • Fler färger
  Från 6 380 kr Ordinarie pris 7 525 kr