Midsommarbordets belysning

Midsommarbordets belysning - Greatlight

Wednesday, 10 June, 2020
- by greatlight

Stämningsfull belysning


Det finns få saker som är så härligt som att samlas med vänner och familj kring en middag. Midsommar stundar och vi vågar ändå påstå att det är en av de mest efterlängtade kvällarna för oss nordbor och ofta börjar vi planera inför den kvällens festligheter med glädje. Trots att detta är årets ljusaste natt så vill vi gärna stanna uppe så länge som möjligt och njuta av sommaren och då behöver vi skapa oss en fin stämningsfull belysning till vårt midsommarbord.

Vilken middag ska vi bjuda på? Vad ska vi dekorera bordet med? Ska vi flytta in när det skymmer eller vill vi kunna sitta kvar utomhus? Tankarna är många och det finns såklart anledning att vara ute i god tid - man vill ju få tag i svenska jordgubbar, med mycket smak och lägga in sillen i god tid.

Hur får man då midsommarbelysningen att bli så härligt det bara kan då, förutom all fantastisk mat man bjuder på?

Dekorering


En klassiker är att dekorera med blommor, lyktor och annan mysbelysning. Det finns många olika sätt att skapa känsla. Är du ute efter en rustik och naturlig känsla - inred gärna med en ljusslinga. Matcha med en blå linneduk och du har fått en klassisk dukning. Vill du hellre utmana med färg? En röd MOOON! Lampa från Fermob gör definitivt ett avtryck på midsommarbordet och här kan du med fördel duka med poppiga färger som står ut – kanske till och med en discoboll sätter rätt stämning?

Placering


Har man en del utrymme på bordet, kan man använda en bordslampa eller två. Om du dukar upp för långbord så kan man komplettera med en golvlampa. Eller varför inte hänga upp en rogivande ljusslinga över bordet?

Variation


Ett kul tips är att välja ett färgtema och matcha blomster, lampor och dukning i en och samma färg eller ton. Med Philips Hue-lampor får du en mängd olika variationer. Har du en trädgård kan du placera ut pollare som leder gästerna runt i utemiljön och skapar en sagolik stämning.

Lanternor


Genom att placera ut lanternor kring bordet eller i trädgården får du en mysig känsla som gör kvällen till något alldeles extra. Det absolut bästa med att dekorera med belysning, är att du kan få samma härliga känsla flera gånger om.