Greatlights Ljusguide - Belysning i vardagsrum

Greatlights Ljusguide - Belysning i vardagsrum - Greatlight

Tuesday, 27 October, 2020
- Greatlight

Välkommen till Greatlights Ljusguide för belysning i vardagsrum!

Med hjälp av våran fantastiska Ljusarkitekt har vi tagit fram konceptet Greatlights Ljusguide! I ljusguiden går vi igenom rum för rum i hemmet och Helena delar med sig av sina bästa tips.

Belysning i vardagsrummet

I detta avsnitt berättar Helena om de bästa sätten att välja belysning i vardagsrum, och missarna du bör undvika. Hur ljussätter man sitt vardagsrum på bästa sätt? Vad betyder uppljus?
Se hela avsnittet för att ta del av Helenas tips och råd om hur du får det funktionellt och vilka misstag du ska undvika! Hoppas ni blir inspirerade!

 
 

Belysning vardagsrum - Tips

Hur lyckas man med belysning i vardagsrum på bästa sätt?

För att belysning i vardagsrum ska bli trevlig och mysig ska man tänka på att rikta ljuset mot saker. Till exempel att man lyser från taket på en vägg, att man hittar en arkitektur som exempelvis en öppen spis eller tavla att rikta belysningen mot, eller att man sätter belysning i fönstren som ger ett väldigt fint ljus på kvällarna.

Vill man ha en golvlampa bör man välja en som gärna har lite uppljus, det vill säga att armaturen lyser upp i taket. Detta gör att rummet lyfter och känns större, vilket ger en ombonad och härlig känsla i hela vardagsrummet.

Finns det några misstag man brukar göra med belysning i vardagsrum?

Ett vanligt misstag är att man inte riktar belysning på väggarna. Man vill ha ut ljuset på väggar, tavlor, byråer och inte bara ha ett jämnt antal spottar i taket som lyser rakt ner på golvet.