Greatlights Ljusguide - Belysning i sovrum

Greatlights Ljusguide - Belysning i sovrum - Greatlight

Tuesday, 27 October, 2020
- Greatlight

Välkommen till Greatlights Ljusguide med belysning i sovrum!

Med hjälp av våran fantastiska Ljusarkitekt har vi tagit fram konceptet Greatlights Ljusguide! I ljusguiden går vi igenom rum för rum i hemmet och Helena delar med sig av sina bästa tips.

Sovrummet

I detta avsnitt delar Helena med sig av hur du bör du tänka när du ska välja belysning i ditt sovrum. Hur får man det mysigt, samtidigt som det ibland behöver vara funktionellt? Vilken är den viktigaste lampan i sovrummet?
Se hela avsnittet för att ta del av Helenas tips och råd om hur du får det funktionellt och vilka misstag man ska undvika! Hoppas ni blir inspirerade!

 
 

Belysning i sovrum - Tips

Vad har du för tips när det kommer till belysning i sovrum?

Först måste man se ljuset som funktion och då är det framförallt sänglampor som gäller, då man ofta vill ligga i sängen och läsa exempelvis. Då har man lite olika sätt att lösa detta på, som exempelvis med hjälp av sänglampor på var sida av sängen. De ska helst vara rörliga så man kan flytta runt dem och ändra ljusets riktning dit man vill. Dessutom är det jättetrevligt om lamporna passar in med inredningen också.

Finns det några vanliga misstag när det kommer till sovrumsbelysning?

Ja, det man oftast glömmer bort när det kommer till belysning i sovrum är att sovrummet är ett rum som man vill trivas i och då glömmer man ofta kringljuset. Kringljuset lyckas man med genom att exempelvis rikta lampor mot tavlor eller genom att ha lampor i fönstret, för att rummet ska bli lite mer ombonat och detta medför även att rummet blir trevligt att vara i.

Vilken är den viktigaste lampan i ett sovrum?

Utan tvekan är sänglampan den viktigaste lampan i sovrummet. Sänglampan är den lampan som är bredvid sängen, men det behöver inte nödvändigtvis vara en läslampa som fästes på väggen, utan kan också vara en bordslampa som står på nattduksbordet och är fin och tillför något till inredningen.