Greatlights Ljusguide - Köksbelysning

Greatlights Ljusguide - Köksbelysning - Greatlight

Tuesday, 27 October, 2020
- Greatlight

Välkommen till Greatlights Ljusguide inom köksbelysning!

Med hjälp av våran fantastiska Ljusarkitekt Helena, har vi tagit fram konceptet Greatlights Ljusguide! I ljusguiden går vi igenom rum för rum i hemmet och Helena delar med sig av sina bästa tips. Här fokuserar vi på köksbelysning, men vi har också guider med fokus på matplatsen, sovrummet, vardagsrummet med flera. Kolla in mer av ljusguiden här!Belysning i köket

Här ger Helena råd om hur du på bästa sätt ljussätter i ditt kök! Ska du bygga nytt kök eller renovera ditt befintliga? Om man inte ska renovera, hur bör man tänka då? Vi har tipsen du behöver för att få rätt belysning i ditt kök, som är ett av hemmets viktigaste ytor och ni får inte missa Helenas uppmaning i slutet av videon! Samla inspiration till belysning i ditt kök tillsammans med oss!


hur ska man tänka kring belysningen när man planerar att renovera sitt kök?

- När man ska bygga ett nytt kök eller när man renoverar och själv kan välja, då är det viktigaste att man: anpassar placeringen av belysningen till inredningen. Exempelvis att man sätter en spot, mitt framför skåpet. På det sättet får man en bra ljusbild. Det är också viktigt att man sätter dem på rätt avstånd. Risken om man inte placerar dem med rätt avstånd är att de hamnar för långt in mot varandra och belyser golvet istället för skåpen. Vi köper dyra och fina kök, och då vill vi ju såklart framhäva dem och det gör vi på bästa sätt genom att planera belysningen.Om man inte nödvändigtvis ska renovera, hur bör man göra om man ändå vill förbättra belysningen?

- Man ska fortfarande tänka likadant, men om man inte ska riva ner taket och bygga om, då får man välja en annan form av spot, en annan belysningspunkt med samma tanke. Man förhåller sig alltså fortfarande till köksinredningen. Med en annan spot menar jag att man kan välja en som inte är infälld i taket, utan istället sitter på en skena. Mitt råd till er alla är att investera i er belysning i köket!

Se vårt utbud av spotlights för köket

Greatlight har ett stort sortiment av spotlights som passar alldeles utmärkt i köket. Vi har spotlights i flera olika varianter och modeller. Se alla våra spotlights här!