Greatlights Ljusguide - Hemmakontoret

Greatlights Ljusguide - Hemmakontoret - Greatlight

Tuesday, 27 October, 2020
- Greatlight

Få till rätt belysning på ditt kontor med Greatlights Ljusguide!

Med hjälp av våran fantastiska Ljusarkitekt har vi tagit fram konceptet "Greatlights Ljusguide". Rum för rum går vi igenom värdefulla tips och tricks för att få till belysningen på bästa sätt!

Belysning i hemmakontoret

I detta avsnitt delar Helena av sig av värdefulla tips och tricks för att få rätt belysning i ditt hemmakontor, litet som stort! Var ska man placera lampan i förhållande till datorn? Spelar det någon roll hur man belyser vid sitt skrivbord? Vad är viktigt att tänka på?
Läs mer nedan eller ta en titt på videon för att ta del av Helenas tips och råd om hur du får det funktionellt och vilka misstag du ska undvika när det kommer till belysning på kontor! Hoppas du blir inspirerad av våra tips!

Vad är viktigt att tänka på när man väljer belysning till hemmakontoret?

Det är viktigt att få till en bra belysning som inte bländar, exempelvis genom en riktigt bra

Var ska skrivbordslampan placeras?

Många gör misstaget att sätta skrivbordslampan ovanför datorskärmen, vilket inte är bra för då bländas du eftersom du ser lampan framför dig och du bländas även av tangentbordet eftersom lampan lyser på det och ljusskenet blänker upp i dina ögon.
Är du högerhänt ska lampan stå på vänster sida, för då kommer ljuset ner på rätt sida, du ser bra och du blir inte bländad. Har du lampan på andra sidan skymmer du belysningen med armen, exempelvis om du skriver eller har handen på en mus. Om du däremot är vänsterhänt ska lampan stå på höger sida.
Det är även jätteviktigt att du inte har ett fönster mitt framför skrivbordet, då du kan bli bländad av solen och det kan vara jättesvårt att se ordentligt på datorskärmen.