Belys matplatsen!

Belys matplatsen! - Greatlight

Friday, 09 October, 2020
- by Jessica Hultén

Matplatsen - där vi alla samlas!

Vi har frågat Jessica Hultén som har Sober Design @sober_design om vad hon tycker man ska tänka på när man inreder sin matplats och vad man ska ha i åtanke.
Låt dig inspireras!

Om man räknar tiden vi spenderar i olika delar i våra hem skulle vi sannolikt hitta matplatsen på topplistan och det är inte konstigt – det är en ju en toppen plats för att spela spel eller göra läxorna på utöver att äta vid!


Med en så diversifierad plats i hemmet förtjänar den verkligen sin uppmärksamhet och därför har vi valt att inspireras av just denna plats för vår tredje del i vår serie av belysning och inredning för olika rum. Tips för matplatsen levererar vår eminenta inredare Jessica Hultén, inredare och ägare av Sober Design – låt dig väl inspireras!

Har du något inledande du skulle vilja tipsa om? ”Det första jag vill tipsa om när det kommer till matplatsen är att se till att inreda med rätt möbler och belysning! Trevliga och bekväma stolar är en bra sak att börja med när det kommer till inredning – vi vill gärna sitta ett tag tillsammans och då är det fint om man kan sitta bekvämt.

Ett vanligt misstag som jag tror man gör ibland är att välja att inreda med ett för litet bord – ett tips är att se till att istället välja ett bord med iläggsskiva om man har ett lite mindre utrymme för sin matplats så att du kan justera antalet sittplatser vid behov. Har man ett större annat rum kan man då flytta bordet till det rummet och lägga i iläggsskiva och på så sätt få plats med fler gäster!När det kommer till belysningen gäller samma regler även här – gärna att man inreder med flera belysningspunkter runtom samt en bra belysning direkt ovanför matbordet där lampan över bordet behöver sitta i rätt höjd så man inte störs av den när man sitter och äter och vill prata med varandra.


Ett sista tips är att ha en matta under matbordet – idag finns många trevliga alternativ som även är lätta att rengöra - bland annat sisalmattan har blivit ett fint alternativ till våra nordiska hem.”Shoppa stilen!
 1. Streck takkrona
  Örsjö Streck takkrona
  22 975 kr
 2. Semi Pendellampa - Ø90
  Gubi Semi Pendellampa - Ø90
  • Fler storlekar
  • Fler färger
  Från 10 245 kr
 3. A1965 Pendellampa
  Gubi A1965 Pendellampa
  • Fler färger
  Från 6 995 kr Ordinarie pris 8 795 kr
 4. Hope Stor Opal
  Watt & Veke Hope Stor Opal
  1 199 kr