Inred hemmakontoret!

Inred hemmakontoret! - Greatlight

Monday, 31 August, 2020
- Jessica Hultén

Inred hemmakontoret!

Vill du ha tips på hur du kan göra kontoret hemma till en mer inbjudande plats att vara på?
Läs vår inspiration för att hitta rätt känsla i just ditt kontor.
Att både vårt sätt att arbeta och var vi utför vårt arbete har förändrats under detta år har nog inte undgått att påverka någon av oss. Som ett resultat av detta har hemmakontoret kommit i ett fokus som aldrig förr och intresset för att inreda ett eget rum eller hörna för arbete på ett långsiktigt sätt har fått stort intresse.

Av denna anledning är hemmakontoret det rum som vi börjar att fokusera på i vår serie av belysning för olika rum och till vår hjälp att inspireras utifrån både belysning och inredning har vi fått möjligheten att intervjua Jessica Hultén, inredare och ägare av det egna inredningsbolaget Sober Design.


Jessica - Har du några tips på hur jag kan göra kontoret till en mer inbjudande miljö att vistas i en hel dag?

”Till att börja med tycker jag belysningen är viktig – att man har ett riktat arbetsljus för sin arbetsplats men även att man har flera olika dimbara alternativ runt om i rummet.

Vidare tycker jag man ska fokusera på att se till att man har en riktigt bra stol som man kan sitta länge i, bra och tillräckligt mycket förvaring för alla behov samt textilier som dämpar ljud och ger en lugnare arbetsmiljö.”


Finns det några färger eller material som du tycker passar bra i ett kontor?

”Färger som är vilsamma för sinnet – våra nordiska toner passar fint till ett kontor där fokuset är textilier såsom gardiner och matta som dämpar ljud och gör det trivsammare. I detta rum med naturliga toner passar även naturliga material som trä och sisal tycker jag!”


Finns det någon spännande detalj som du vill tipsa om som man kanske missar när man inreder sitt hemmakontor?

”Att lägga fokus på textilier men även att ha flera belysningspunkter i rummet!”