Inspiration - Midsommar

Inspiration - Midsommar - Greatlight

Thursday, 27 May, 2021
- greatlight

Årets längsta dag!

Vad är bättre än att förstärka känslan av det mysiga midsommar bringar, än att använda stämningsfull belysning under festligheterna? Oavsett om ni serverar en klassisk midsommarbuffé med sill, potatis och jordgubbar eller experimenterar genom att leka med det asiatiska köket, så kommer ett uppskattat inslag på och kring bordet vara härlig utebelysning! Det finns fantastiskt fina och stämningsfulla bordslampor som är tryggare och mer praktiskt än tända ljus och glöm inte blommorna som hjälper till med den klassiska midsommarkänslan! Dekorera med gröna klängväxter eller sätt färgglada snittblommor i vas. Dukar ni upp ute i år? Kanske har ni tillgång till tak, då har du möjlighet att fästa härliga pendellampor i taket och får utomhusbjudningen att kännas lite mer som miljön inomhus. Duka upp stort med stora fat, fina glas och karaffer och ge middagsbjudningen en riktigt maffig känsla!
Den portabla utebelysningen blir både mångsidig och bättre än fast belysning! Idag finns det många tillverkare som startar med en lampa som grund och därefter utvecklar olika hängen eller baser som gör att lampan inte bara kan användas som en klassisk bordslampa utan även som en golv-, vägg- eller pendellampa. Ett exempel på det är Fermob.
Det är så fantastiskt kul och omväxlande när lamporna får ta plats och bidra till att mysa till utomhusmiljön på så måga olika sätt. Självklart kan du även klä midsommarens viktigaste dekoration med ljus! Dekorera midsommarstången med mysiga ljusslingor och njut av att se den natten lång och fortsätta bjuda in till dans ända in på småtimmarna!
Har du inte ännu sett över trädgården och husets övriga belysning så passa på innan festen att hitta rätt pollare och väggbelysning som du kan matcha festbelysningen med. Det absolut bästa med att dekorera med belysning, är att du kan få samma härliga känsla flera gånger om. Trevlig Midsommar önskar vi på Greatlight!