Fasadbelysning

Fasadbelysning - Greatlight

Tuesday, 10 December, 2019
- By greatlight

Fasadbelysning är mer än bara en lampa, det är en inredningsdetalj som sätter stilen på din bostad. 

Är du trött på att komma hem sent på kvällen och försöka hitta nycklarna till ytterdörren i mörkret? Det finns inget som kan lyfta ett hus så mycket som riktigt vacker genomtänkt belysning. De flesta husen runt om i landet har olika typer av fasader och snygga detaljer som är perfekta för att lysa upp med en passande lampa.

Tänk på att det oftast är snyggast med flera fasadlampor med lite svagare ljus än färre lampor med starkt ljus

Med fasadbelysning på din bostad kommer du enkelt kunna se vad som försiggår runt din bostad och ditt hem kommer se lika inbjudande ut även efter mörkret har fallit. Mörker får oss ofta att känna rädsla och oro så ju mer du lyser upp ditt hus och omgivningen runt om ju mer trevnadskänsla och trygghet skapar du.

Det är viktigt att fundera på vilket syfte man vill att ljussättningen ska uppfylla. Är det att visa vägen till huset eller är det för att ge en wow-känsla för förbipasserande?

Har du en fasad utan dörrar eller fönster som ser lite tråkig ut så passar det att sätta en väggarmatur som lyser antingen bara uppåt eller både upp och ner, höger och vänster. Är du ute efter lite mer effekt så kan du sätta flera armaturer bredvid varandra för att skapa ett ljusmönster.

Har du flera belysningspunkter på samma vägg bör de variera mellan kall- och varmvitt. Sätter du upp flera likadana armaturer så är det viktigt att de avger samma färg. 

Vi rekommenderar att belysa väggar mellan fönster och dörrar just för att armaturer som lyser på ett fönster kan blända och ge ljus in i rummet men också för att runt fönster sitter alltid lister som ger skuggor vi inte vill ha.