Garagebelysning

Garagebelysning - Greatlight

Tuesday, 10 December, 2019
- Greatlight

Belysning till garage, verkstad eller källare

Många uppfattar felaktigt källaren och garaget som ett mörkt, kallt utrymme som vi bara tillbringar tid i när det är nödvändigt. Men de är en lika viktig del av hemmet som alla andra, och med rätt belysning kan utrymmet vara både funktionellt och till och med inbjudande.

Oavsett hur utrymmet används är det viktigt att ha bra garagebelysning i källaren och eftersom det ofta saknar naturligt ljus och kanske till och med fönster. Sättet du använder rummen kommer att påverka den typ av belysning som behövs, så ta dig tid att sitta och planera vad som fungerar bäst för dina behov så att du får ut så mycket som möjligt av garagebelysningen.

Rätt belysning runt garaget är nyckeln till att skapa trygghet och är samtidigt viktig så att både du och
dina gäster kan orientera sig i mörkret.

Takarmaturer används ofta i större utrymmen som garaget eller carporten, källaren eller förrådet, verkstaden eller redskapsboden. Gemensamt för dessa utrymmen är att de ofta saknar naturligt dagsljus, men det kan även här finnas behov av bra arbetsbelysning. Samtidigt ställer den låga takhöjden också vissa belysningskrav, vilket gör takarmaturer och strålkastare till bra val. De ger en bred spridningsvinkel av ljuset utan att dra massa energi.

Bara för att det är ett garage behöver belysningen inte vara tråkig eller ful. Garaget fungerar fortfarande som en funktionell del av alla hem, så det är viktigt att inte glömma att belysningsdesignen kan vara cool och dekorativ.

När du väljer lampor måste du dock alltid komma ihåg att ta reda på lampans IP-klass eftersom det ofta
kan vara både dammigt och fuktigt i garage och källare.

Att mecka med bil eller motorcykel, eller för den delen en cykel, kräver god belysning. Börja alltid med att tänka på den allmänna takbelysningen eftersom den typen av belysning är viktig överallt i hemmet, sedan är det en bra idé att förstärka din allmänna belysning med vägglampor och bordslampor i arbetsområden - inte bara för syn utan också för säkerhet. Detta kan till exempel vara i form av bordslampor eller vägglampor.