Baklava, Bordslampa

Örsjö
Fri frakt över 499 kr
Öppet köp i 90 dagar

Betala efter leverans.

  • Ljusdesign i över 40 år
  • Brett designsortiment
  • Personlig service

”Att rita en ny lampa är inte så svårt. Att däremot rita en speciell ny lampa är svårare” så sammanfattar Eero Koivisto tankarna kring Baklava.

Baklava lanserades 2011 som en del i Claesson Koivisto Runes designuppdrag vid framtagningen av det välrenommerade hotellet, Nobis Hotel, på Norrmalmstorg i Stockholm.

Namnet associerar till de turkiska bakverk som är gjorda i olika lager, precis som lampans konstruktion av skärmen.− Den såg lite ut som ut som en söt bakelse när vi var klara med den. Då passade ”Baklava" bra som namn, säger Eero Koivisto.

Målet var att skapa en lampa med såväl mjukt sken som intryck. Skärmen bygger på flera lager textil som draperas och knyts i ovan- och underkant. En rödfärgad plexiskiva är placerad under ljuskällan, vilken ger ett mjukt, röd/rosa ljus nedtill när den är tänd. När lampan är släckt är tyget vitt.  Eero säger: Vi ville göra något mer udda än en ”vanlig” lampa till Hotel Nobis. Därför experimenterade vi oss fram och tillbaka vilket till slut ledde till lösningen med den ”tyg-inslagna” skärmen och det knutna snöret. Det röda ljusfiltret gör ljuset ännu mjukare.”

Baklava finns i olika storlekar och togs ursprungligen fram för golv och bord. I ett senare skede utvecklades även en taklampa. De olika storlekarna och modellerna öppnar möjligheten för spännande gruppinstallationer.

Specifikationer
Artikelnummer3838401006N
Höjd (cm)59
Diameter (cm)28
Ljuskälla ingårNej
Sladdlängd (cm)180 cm
SockelE27
IP KlassKlass II IP20
Watt4W
Volt230V
Fler färgerNej
Fler storlekarNej
SladdfärgTransparent
DesignerClaesson Koivisto Rune
Skriv din egen recension
Skriv din recension